Agfa gaat Duitse fabrieken herstructureren

Agfa Gevaert gaat twee Duitse fabrieken herorganiseren, een daarvan is met sluiting bedreigd. Alles in totaal zouden zo’n 150 jobs op de tocht staan. Met de operatie wil het bedrijf zijn concurrentiepositie in de dalende markt van de computerradiografie verbeteren.

De twee fabrieken in kwestie bevinden zich in Peissenberg en Peiting. Die laatste zou tegen eind 2022 dicht gaan. De sluiting komt er omdat de vraag naar CR-apparatuur (Computerd Radiography) achteruitgaat, de markt zet namelijk veel meer in op de zogenaamde DR-technologie (Direct Radiography). Onder meer de coronacrisis is daar mede de oorzaak van, zegt Agfa.

Agfa wil nu meer componenten gaan inkopen uit China en zelfs productieactiviteiten naar daar verplaatsen, meer bepaald naar de fabriek van Wuxi. Daarnaast worden ook alle logistieke activiteiten rond reserveonderdelen gecentraliseerd in een magazijn.

‘Deze acties zijn absoluut noodzakelijk om Agfa's huidige marktaanwezigheid te behouden. Agfa's management is zich er terdege van bewust dat een dergelijke aankondiging veel emoties met zich meebrengt en zal alles in het werk stellen om de impact op de werknemers te beperken’, klinkt het in een mededeling. Aan het persagentschap Belga verduidelijkte het bedrijf dat er 150 banen bedreigd zijn.

Agfa houdt zich tegenwoordig enkel nog met medische beeldvormingstechnologie bezig, nadat het zijn it-activiteiten eind vorig jaar verkocht aan de Italiaanse Dedalus Holding. Die legde daar een klein miljard euro voor op tafel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T16:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.