BT richt nieuwe technologie-afdeling op

BT CEO

Philip Jansen

De van oorsprong Britse netwerkoperator BT heeft een nieuwe technologische unit opgericht: Digital. Deze tak richt zich op de ontwikkeling en snelle levering van innovatieve producten, platforms en diensten op kerngebieden zoals gezondheid en data. Vanaf 1 april gaat de unit van start.

Om de nieuwe eenheid te leiden, heeft BT Harmeen Mehta aangesteld als chief digital and innovation officer. Zij rapporteert rechtstreeks aan ceo Philip Jansen. Ze wordt ook lid van het directiecomité van BT. Harmeen zal nauw samenwerken met Jansen, de raad van bestuur, de chief technology officer en de klantgerichte eenheden van BT om de digitale transformatie van het bedrijf aan te sturen. De nieuwe Digital-unit zal onder meer verantwoordelijk worden voor it, digitale innovatie, bedrijfstransformatie en data- en productstrategie. 

Tegelijk kondigt BT aan dat het Howard Watson benoemt tot cto. Hij leidt het team dat verantwoordelijk is voor de netwerkstrategie, de netwerktransformatie en de serviceplatforms en behoudt de verantwoordelijkheid voor de cyber- en informatiebeveiliging.

Ter ondersteuning van de versnelling van de technologische transformatie kondigt BT ook de oprichting van de Technology Advisory Board (‘TAB’) aan. De TAB bestaat uit experts uit de industrie die drie keer per jaar bijeenkomen en ontwikkelingen in de gaten te houden en nieuwe mogelijkheden te identificeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-14T15:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.