Vermiste Alibaba-baas Jack Ma duikt weer op

Jack Ma, de medestichter van het e-commercebedrijf Alibaba, is weer opgedoken. De De Chinese zakenman verdween enkele weken geleden op mysterieuze wijze. Waar hij al die tijd zat, is niet duidelijk.

Ma was al sinds eind oktober niet meer in het openbaar verschenen, wat op sociale media leidde tot speculaties. Nu is hij plots verschenen in een videoboodschap voor Chinese leerkrachten waarin hij uitlegt dat hij meer tijd gaat besteden aan liefdadigheid. In het filmpje van nauwelijks een minuut wordt met geen woord gerept over zijn verdwijning. 

Ma had zich vorig jaar op een economisch congres beklaagd over de Chinese economische politiek en hoe die volgens hem veel te rigide is. Veel waarnemers denken dat dat de communistische leiders van het land in het verkeerde keelgat is geschoten, want sindsdien leek Ma van de aardbodem verdwenen. Hij werd nadien nog verwacht in een tv-programma, maar kwam niet opdagen. Ook de beursgang van zijn bedrijf Ant Group (dat betalingsfaciliteiten bouwt) werd plots afgeblazen. Dat zou, volgens The Wall Street Journal, gebeurd zijn op bevel van president Xi Jinping zelf. 

Beleggers waren alvast verheugd dat Jack Ma opnieuw onder de levenden is. Nadat de video gepubliceerd werd, schoot op de beurs van Hongkong het Alibaba-aandeel de hoogte in. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-20T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.