Ceo verlaat Proximus-dochter BICS

exit

Daniel Kurgan is niet langer de ceo van BICS, de wholesale-dochter van operator Proximus. De raad van bestuur en Kurgan ‘zijn door een verschil in visie over de strategie tot de gezamenlijke conclusie gekomen om de samenwerking te beëindigen’, zo laat Proximus weten in een persbericht.

Daniel Kurgan, die veertien jaar aan het hoofd stond van BICS (Belgacom International Carrier Services), zal onmiddellijk vervangen worden door Matteo Gatta, momenteel director network strategy, innovation & partnerships bij Proximus. Hij zal rapporteren aan de raad van bestuur, voorgezeten door ceo Guillaume Boutin.

Gatta behaalde een universitair diploma als elektrotechnisch ingenieur aan de Universiteit van Pavia (Italië), een masterdiploma in it van Cefriel – Polytechnische Universiteit van Milaan en een executive master in financiën bij Solvay Business School. Hij ging in 2002 aan de slag bij de carrier-divisie van Proximus, na verschillende functies in productmanagement te hebben bekleed in Italië en in het Verenigd Koninkrijk, vooral rond mobiele diensten, internetdiensten en softwareontwikkeling. Tussen 2008 en 2011 was hij ceo van Proximus-dochter Scarlet. Gatta zetelde reeds in de raad van bestuur van BICS, maar ook van Proximus Luxemburg (Tango - Telindus) en Tessares. Hij is ook oprichter en directeur van LoRa Alliance (IoT).

BICS heeft ook Joseph Burton benoemd tot nieuwe ceo van TeleSign, met ingang van 25 januari. TeleSign is de Amerikaanse dochteronderneming van BICS, gespecialiseerd in programmeerbare communicatie en digitale identiteitsdiensten voor internetspelers, digitale pioniers en cloud native bedrijven.

BICS zag het levenslicht in 2005 en is een joint venture tussen de groothandelsdiensten van Proximus en het Zwitserse Swisscom. Later sloot ook het Zuid-Afrikaanse MTN zich aan. In 2019 raakte al bekend dat MTN en Swisscom uit het bedrijf wilden uitstappen, Proximus zou daarbij de enige eigenaar worden. In de zomer van vorig jaar echter bleek dat ook Proximus van zijn dochter af wilde en dat het zich tot hoogstens een minderheidsparticipatie wou beperken. Het bedrijf bevestigde dat er gesprekken liepen, maar dat een deal lang niet zeker was. Commercieel gezien presteert BICS al een tijdje ondermaats. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T11:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.