HCL-personeel krijgt extra bonus na omzet 10 miljard

Het van oorsprong Indische HCL Technologies heeft in 2020 voor het eerst een omzet van meer dan tien miljard dollar geboekt. Voor het bedrijf reden om de ruim 159.000 personeelsleden een eenmalige bonus toe te kennen.

HCL noemt het behalen van de omzetpijlpaal ‘een bewijs van de gepassioneerde inspanningen en consistente prestaties van zijn werknemers, vele langdurige, diepgaande relaties met toonaangevende bedrijven in alle bedrijfstakken en een toonaangevend netwerk van partners en belanghebbenden’. En dat mag iets kosten. Alle medewerkers met minstens een jaar dienst, krijgen het equivalent van tien dagen salaris.

De bonus zal in de loop van deze maand uitgekeerd worden en zal het bedrijf zo’n negentig miljoen dollar kosten (in sommige landen komen daar nog wel belastingen bij). Omgerekend is dat minder dan één procent van de omzet. Gemiddeld mag elke werknemer ongeveer 560 dollar extra tegemoet zien. Of ook ceo C Vijayakumar zich op een bonus mag verheugen, is niet duidelijk. Hij verdiende in 2019 zo’n 3,8 miljoen dollar en is daarmee een van de bestbetaalde ict-ceo’s van India. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-09T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.