Rewind neemt BackHub over voor GitHub-expertise

Rewind, een aanbieder van diensten voor de beveiliging van saas- en clouddata, heeft BackHub overgenomen. Met de aankoop van het Duitse backup-platform voor GitHub-softwarebronnen vergroot de Canadese onderneming haar backup-mogelijkheden.

BackHub houdt toezicht op de repositories (softwarebronnen) van ongeveer duizend bedrijven en instellingen in GitHub, een code-hostingplatform voor het beheer van software-versies en samenwerking. Volgens Rewind-topman Mike Potter helpt BackHub het intellectuele eigendom van organisaties in de cloud te beveiligen.

Rewind wil via overnames en eigen ontwikkeling een compleet aanbod van beveiligingsmogelijkheden voor de cloud gaan bieden. Volgens Potter is computercode bij GitHub niet beter beveiligd dan in andere cloud-omgevingen. Hij wijst op het gevaar dat hackers zich toegang verschaffen tot een repository en vervolgens broncodes wissen of veranderen. BackHub zorgt voor backup van gegevens die in de cloud staan. Als er wat mis gaat, kunnen deze data worden hersteld.

Saas- en cloudplatforms bieden hun klanten over het algemeen geen gemakkelijke toegang tot backup-faciliteiten. Volgens Rewind heeft driekwart van de saas-klanten meer dan eens data in de cloud verloren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T11:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.