Orange verlengt bod op Orange Belgium

De Franse telecomspeler Orange stelt een tweede biedingsronde in om zijn Belgische dochter Orange Belgium in te lijven. De biedprijs blijft echter onveranderd op 22 euro per aandeel.

Orange had tot 23 april de tijd om de aandeelhouders van Orange België te overtuigen, maar dat is niet helemaal gelukt. Alles in totaal wisten de Fransen nog niet de helft (46,1 procent) van de beoogde aandelen in te lijven. Veel heeft te maken met de karige biedprijs die Orange overheeft voor zijn dochter: 22 euro per aandeel. Het bedrijf zelf noemt dat fair, maar een grote, institutionele aandeelhouder als het fonds Polygon noemde het ‘bespottelijk’. Volgens Polygon zou Orange bijvoorbeeld geen rekening hebben gehouden met de waarde van de zendantennes. 

De Fransen houden echter voet bij stuk. Het bod wordt nu verlengd tot 4 mei, maar er komt geen cent bij de biedprijs. Orange Frankrijk heeft nu ongeveer driekwart van Orange Belgium in handen. Om het bedrijf volledig over te kunnen nemen (en de bestaande aandeelhouders ‘uit te roken’) is echter 95 procent van alle aandelen nodig, waarvan minstens 90 procent van alle breed verspreide aandelen. Zou Orange op de beurs aandelen bijkopen aan een prijs die hoger ligt dan 22 euro, dan is het meteen ook verplicht om zijn overnamebod tot die prijs op te trekken. 

Heel wat waarnemers gaan er dan ook van uit dat met een biedprijs van 22 euro ook deze tweede overnamepoging weinig kans op slagen heeft. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-27T11:29:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.