Proximus hervormt roamingtarieven

Proximus heeft zijn roamingtarieven op de schop genomen. Reizigers buiten de EU zullen een vaste vergoeding per dag kunnen betalen om dezelfde tarieven als in België te krijgen. De prijzen per megabyte verbruikte data en de ‘travel passports’ verdwijnen.

Concreet betekent de nieuwe hervorming dat roamen voor de meeste reizigers allicht een stuk goedkoper wordt. Momenteel kost een megabyte data in de V.S. voor Proximus-klanten bijvoorbeeld 14,52 euro, tenzij ze voor een van de ‘travel passports’ kiezen, waarmee ze voor een bepaald bedrag een bepaalde hoeveelheid data krijgen.

De nieuwe tarieven (‘daily roaming pass’ gedoopt) komen op 5,95 euro of 11,95 euro per dag, afhankelijk van waar de reis naar toe gaat. In ruil voor die toeslag krijgen reizigers dus exact dezelfde tarieven als in België. Het goedkoopste tarief geldt voor landen waar veel Belgen naar toe reizen, zoals Zwitserland, Marokko, Canada, de VS en Turkije. Het duurdere tarief is voor meer exotische bestemmingen als bijvoorbeeld Laos, Vietnam, Peru en Senegal. Er worden maximaal tien Daily Roaming Passes per maand gefactureerd. Wanneer een elfde schijf van 24 uur ingaat, blijft deze actief voor de rest van de maand, zonder bijkomende kosten.

Ook voor de Enterprise-klanten verlaagt Proximus aanzienlijk de prijs voor datagebruik buiten de EU, al blijft daar een systeem van betalen-per-megabyte bestaan. De prijs zakt van twaalf euro per megabyte naar 20 eurocent per megabyte (telkens exclusief btw). Proximus heeft ook beslist om het volume van de roamingforfaits voor zijn Enterprise-klanten uit te breiden, met vaak dubbel zoveel minuten, sms'en en data voor dezelfde prijs. Ook de landenzones worden aangepast: Andorra en Monaco worden toegevoegd aan de EU-zone, terwijl landen als Tunesië, Taiwan en Moldavië voortaan bestemmingen zijn met voorkeurstarieven voor Enterprise-klanten.

In ‘een kleine groep landen met heel weinig Belgische bezoekers’ en voor maritieme netwerken en satellietverbindingen geldt het nieuwe aanbod niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-03T11:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.