Wolters Kluwer koopt LicenseLogix

Handen schudden

Data- en softwarehuis Wolters Kluwer neemt LicenseLogix over. Dat is een Amerikaanse dienstverlener op het gebied van zakelijke licenties. Meer precies, onderzoek naar een licentie, het indienen ervan en het vervolgens voortdurend aanpassen aan compliance-regels. Het bedrijf wordt ondergebracht bij de tak Governance, Risk & Compliance (GRC) van Wolters Kluwer.

LicenseLogix, gevestigd in White Plains, New York, is in 2011 opgericht door advocaten, veteranen uit de juridische dienstverlening en ict'ers met als doel het vergunningsproces voor bedrijven beter te ondersteunen. Het bedrijf werkt al langer samen met Wolters Kluwer GRC.

Eind september maakte Wolters Kluwer nog bekend dat het zijn Amerikaanse juridische onderwijsactiviteiten verkoopt aan Transom Capital Group voor 88 miljoen dollar in contanten. Het gaat hier om studieboeken en digitale onderwijsoplossingen voor rechtenstudenten, goed voor een winstgevende omzet van 33 miljoen dollar. Na afronding van de verkoop wil Wolters Kluwer de opbrengst  van ongeveer zestig miljoen euro (na belastingen) gebruiken voor een extra aandeleninkoop. Dit om de verwachte verwatering van de aangepaste winst per aandeel als gevolg van de verkoop te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-01T12:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.