Mailbeveiliger Mimecast overgenomen door investeerder

Het Amerikaanse investeringsfonds Permira heeft Mimecast overgenomen. Het Britse securitybedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van mailtoepassingen. Permira betaalt 5,8 miljard dollar.

In oktober meldde de Wall Street Journal dat Mimecast een verkoop van het bedrijf aan het bekijken was. Die verkoop is nu dus rond. Permira biedt tachtig dollar per aandeel voor Mimecast en wil het bedrijf van de beurs halen. 

Mimecast bouwt een saas-service voor het beveiligen van emailsystemen en het voorkomen van datalekken. Het bedrijf werd in 2003 opgericht en bedient 39.000 klanten volgens de website Techcrunch. Zowat 20.000 daarvan zetten Mimecast specifiek in voor het beveiligen van Microsoft 365. 

De overname van Mimecast volgt negen maanden na de acquisitie van concurrent Proofpoint door een ander kapitaalfonds, Thoma Bravo. Zij betaalden 12,3 miljard dollar voor dat bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-08T10:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.