Zwitserse Also klopt verwachtingen

De Zwitserse it-distributeur Also heeft in zijn boekjaar 2021 een omzet van 12,4 miljard euro gedraaid, tegenover 11,9 miljard in 2020. De stijging is bijna volledig te danken aan organische groei. De winst voor belastingen steeg dertien procent, tot 257 miljoen euro.

Een deel van de gezonde cijfers was toe te schrijven aan divisie Solutions and Services, zo schrijft Alstom in een persbericht. Zeker in het vierde kwartaal van dit jaar presteerde de afdeling bovenmaats. Op de balans van het bedrijf staat nu 617 miljoen euro cash, een stijging van 28 procent. 

Ook voor dit boekjaar zijn de vooruitzichten rooskleurig. De Zwitsers denken dat de groei nog zal aanwakkeren dit jaar en voorzien ook acquisities die de omzet zullen stuwen. De winst voor belastingen zou dit jaar moeten aftikken op een bedrag tussen de 275 en 295 miljoen euro. In de jaren daarna zal dat zelfs aangroeien tot 330 à 420 miljoen. 

Ook de aandeelhouders van het bedrijf profiteren mee. De raad van bestuur stelt hen een hoger dividend in het vooruitzicht, van 4,30 Zwitserse frank per aandeel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-22T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.