Netaxis neemt Nederlandse Anyroute over

Netaxis Solutions, een softwareaanbieder voor de telco-industrie, koopt het Nederlandse Anyroute, gespecialiseerd in cloudcommunicatie en Microsoft Teams in het bijzonder. De deal wordt gefinancierd met de lening die het bedrijf juli vorig jaar sloot met de Amsterdamse investeerder Pride Capital Partners.

De overname moet de expertise van Netaxis op het gebied van communicatie-oplossingen uitbreiden. Het gaat dan meer bepaald om hun aanbod rond Teams Voice Automation. 'Door de overname gaan we ook opschuiven naar meer saas-gedreven inkomsten. Ons klantportfolio in de Nederlandse markt versterkt ook', zegt Manuel Basilavecchia, medeoprichter en ceo van Netaxis.

Volgens Netaxis is dat belangrijk omdat telco's, die het Microsoft-ecosysteem betreden, vaak hulp nodig hebben bij om integratie met Microsoft-voip-oplossingen zoals direct routing en operator connect mogelijk te maken. Maar het gaat om meer dan producten. Anyroute brengt ook bestaande klanten mee met als doel die te laten kennismaken met de bredere Netaxis-productportfolio.

Vrij onbekend

Netaxis is ruim tien jaar geleden opgericht door enkele telecom-ingenieurs. Het bedrijf telt een vijftigtal medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met vestigingen in Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Klanten van Netaxis zijn telecomoperators zoals Proximus, Orange, KPN, T-Mobile en Vodafone. Het bedrijf heeft ook partnerschappen met Cisco, Nokia en Oracle.

Voor het grote (telecom)publiek lijkt Netaxis een onbekende. Producten en diensten van Netaxis worden wereldwijd door telecomorganisaties gebruikt om nieuwe proposities te creëren en hun netwerken te transformeren. Maar hun diensten en producten zoals APIO en SRE worden geïntegreerd met back-end-activiteiten en aangeboden vanuit een ‘white label’ waardoor het merk van de dienstverlener wordt gepresenteerd.

Over het overnamebedrag zijn geen details bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T12:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.