Zakelijke afdeling dissonant bij Proximus

Proximus

Telecombedrijf Proximus heeft in het eerste kwartaal een brutowinst (ebitda) geboekt van 448 miljoen euro, dat is 0,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en beter dan analisten hadden verwacht. De zakelijke afdeling moet wel een omzetverlies slikken.

Ook de nettowinst van 120 miljoen euro bij Proximus lag boven de verwachting. Door kostenbewust te werken, kon het bedrijf de inflatie-effecten milderen, klinkt het. De totale omzet tikte af op 1,4 miljard euro, een stijging van 2,7 procent. Proximus kon tijdens de eerste drie maanden van het jaar 38.000 bijkomende mobiele postpaidklanten aantrekken, 15.000 extra internetklanten en 11.000 extra tv-abonnementen slijten. Bij de vaste telefoonlijnen zet de dalende trend zich wel verder door, met min 53.000.

In de bedrijvendivisie Business zakte de omzet wel, met -1,6 procent tot 459 miljoen euro. In Business Services werd een omzet gedraaid van 397 miljoen, een daling van een halve procent, vooral door de daling in vaste lijnen bij bedrijven. De verkoop van terminals en it-uitrusting daalde met bijna elf procent, vooral door chiptekorten, zegt Proximus. 

Bij de it-diensten steeg de omzet van 95 miljoen euro (plus twee procent), vooral door goede prestatie in security- en clouddiensten en in smart mobility. Ook de vaste internetlijnen bij ondernemingen konden de daling van Business mee helpen compenseren. 

Proximus bevestigt verder zijn verwachtingen voor de rest van het jaar. Momenteel wordt er in vijftig steden in België glasvezel aangelegd, tegen juni moeten een miljoen huizen en bedrijven aansluitbaar zijn op fiber. Zo’n 170.000 fiberlijnen zijn al geactiveerd. Tegen eind dit jaar moet een dekking van 22 procent van het land gehaald worden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-29T12:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.