Broadcom heeft VMware in het vizier

Chipbakker Broadcom bestudeert een overname van VMware. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Hoewel er al gesprekken tussen beide partijen aan de gang zijn, is een definitieve overname nog ver weg.

Hoeveel Broadcom bereid zou zijn om te betalen voor virtualisatiespecialist VMware , is ook nog koffiedikkijken. Het zou ongetwijfeld een miljardenbedrag zijn. De marktwaarde van VMware tikt af op zo’n veertig miljard dollar en dat is zonder de premie die Broadcom allicht op tafel zal moeten leggen. Broadcom heeft een beurswaarde van zowat 222 miljard dollar. 

Voor het van oorsprong Singaporese Broadcom is de mogelijke overname opnieuw een diversificatie richting software. Het bedrijf nam in 2018 CA Technologies over en een jaar later de zakelijke afdeling van beveiliger Symantec. Het bedrijf produceert een breed arsenaal aan elektronica en chips, maar wil zijn afhankelijkheid daarvan afbouwen, zeker nu er tekorten zijn op deze markt. Vooral datacenters zijn een belangrijke bron van groei geworden voor Broadcom. Door zich meer op software te richten, krijgt het bedrijf extra mogelijkheden om zich op die markt te richten. Broadcom had eerder zijn zinnen gezet op softwarebedrijf SAS en chipconcurrent Qualcomm. Die overnamepogingen gingen echter niet door. 

VMware werd nauwelijks een halfjaar geleden afgesplitst van Dell, dat het bedrijf in handen had gekregen na de overname van EMC. Sindsdien ging VMware zelfstandig door het leven. Ceo Michael Dell zou, samen met het investeringsfonds Silver Lake, nog altijd een van de grootste aandeelhouders zijn van VMware, zegt Bloomberg. 

Broadcom noch VMware geven commentaar op de overnamegeruchten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-23T11:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.