Corel neemt workspace-specialist Awingu over

Corel neemt Awingu uit Gent over, ontwikkelaar van oplossingen voor de unified workspace en zero-trust. Het Canadese softwarebedrijf gaat de Belgen onderbrengen bij Parallels, software voor virtualisatie en virtuele desktop-infrastructuur. De aankoop van Awingu versterkt Corels vermogen een veilige, productieve remote workspace te leveren. De nieuwe combinatie gaat de strijd aan met Citrix.

Walter van Uytven, ceo Awingu, kondigt dit aan op de site van zijn bedrijf. Volgens hem kan de nieuwe combinatie profiteren van de vraag naar remote access en workspace-technologie. Awingu krijgt onder de vleugels van Corel meer toegang tot r&d-hulpbronnen. Het merk Awingu wordt op den duur vervangen door Parallels. De Belgische ontwikkelteams blijven gewoon functioneren. Gaandeweg worden ze gecombineerd met hun collega’s van Corel en Parallels.

De voornaamste reden voor Van Uytven om zich in de armen van Corel te storten, is de veel grotere marketingkracht van de Canadezen. Awingu heeft de laatste jaren weliswaar een aardige positie in Europa en het Midden-Oosten opgebouwd, maar mist de wereldschaal van Parallel. 
Awingu zit dik boven de half miljoen gebruikers. Sinds het begin van de pandemie is Awingu als kool gegroeid. Zijn mobiele connectiviteit-oplossingen worden behalve door grotere bedrijven ook door veel overheden gebruikt. Een kwart van de Belgische gemeenten is klant. Bij de politie is Awingu eveneens kind aan huis. Ook veel ziekenhuizen zijn afnemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T10:10:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.