Visma lijft Belgisch hr-techbedrijf Beeple in

Visma, specialist in businesscloud-oplossingen, neemt de Belgische techscale-up Beeple over. Beeple is een plannings- en communicatietool die ook wordt gebruikt door Belgische vaccinatiecentra om de shiften van vrijwilligers en artsen te plannen. Beeple blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep.

Een plannings- en communicatietool die klanten toelaat om flexibele werknemers met wisselende shiftenroosters in te schakelen. Dat is het opzet van Beeple. Het bedrijf werd zowat zes jaar geleden opgericht door Karel Rabaut en Nathan Samson. De oprichters merkten dat veel bedrijven in de uitzendwereld problemen ondervonden om flexibele werknemers op het juiste moment en voor de juiste job in te schakelen.

De schaarste op de arbeidsmarkt en de war for talent gaven het bedrijf de wind in de zeilen. Zo is het vandaag van belang om de beschikbare werkkrachten effectief en optimaal te benutten. Vandaag heeft het bedrijf een dertigtal werknemers en bedient het klanten in diverse sectoren, van uitzendkantoren tot organisaties in retail, horeca en de zorgsector. Hun toepassing heeft maandelijks zo’n 30.000 actieve gebruikers in 26 landen verspreid over drie werelddelen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

De overname door Visma is de volgende stap in het groeiverhaal van Beeple. ‘We hebben de ambitie om stevig te blijven groeien in de Benelux en ook nieuwe markten in het buitenland te verkennen. Visma zal ons helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van saas’, zegt Rabaut.

Tool

Waarin verschilt Beeple overigens van andere planningstools? Want die zijn er ook al jaren. ‘Beeple is een centraal platform dat alles met elkaar verbindt. De tool biedt een directe lijn tussen de verschillende stakeholders, zoals een uitzendkantoor, een klant en een uitzendkracht’, aldus het bedrijf. ‘Vooral voor complexe flexibele planningen bieden wij mogelijkheden waar de klassieke planningstools tekortschieten. Zo is het mogelijk verschillende personen tegelijk op een planning te laten werken en automatisch complexe factoren zoals statuten in de verwerking op te nemen.’

Venero Capital Advisors trad op als exclusief financieel adviseur van Beeple. Het bedrijf blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd. ‘We blijven zeker vasthouden aan onze eigen naam en identiteit, maar natuurlijk gaan we wel de nodige synergiën met Visma opzetten’, klinkt het bij de oprichters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-07T11:22:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.