Nutanix zet zichzelf in de etalage

Nutanix, leverancier van zakelijke cloudsoftware, overweegt de aansluiting bij een financieel krachtige partij. Van verschillende kanten is belangstelling getoond in een overname van de pionier op gebied van hyperconverged oplossingen. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal evenwel heeft uit kringen rondom het bedrijf vernomen dat Nutanix het initiatief bij zichzelf wil houden.

Het bedrijf zal naar verwachting private-equitypartijen en spelers uit de industrie proberen te interesseren. Maar een deal is niet zomaar geregeld, stelt de krant. Nutanix denkt aan een forse premie boven zijn huidige marktwaarde van vijf miljard dollar. In het huidige klimaat voor fusies en overnames klotst het geld echter niet meer tegen de plinten.

Hoewel de Amerikaanse beurzen gisteren opveerden blijft de markt onrustig. Bovendien zijn de economische vooruitzichten veel onzekerder geworden. Ruim een jaar geleden was Nutanix nog bijna het dubbele waard. De koersen van cloudbedrijven zijn dit jaar echter flink afgegleden. Nutanix zag door beter dan verwachte resultaten de afgelopen maand herstel te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-18T10:38:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.