Tobania trekt CM binnen met Dries Buytaert

Tobania is erin geslaagd een contract van 3,5 miljoen euro binnen te halen voor de nieuwe multi-channelwebsite van de Christelijke Mutualiteiten (CM). Het maakt daarbij gebruik van de opensource-Drupal-software die ruim twintig jaar geleden geïnitieerd werd door Dries Buytaert. De Belg kwam daarvoor even naar zijn moederland.

Buytaert woont in Boston. Zijn bedrijf Acquia, dat sinds 2007 Drupal-diensten aanbiedt, staat vandaag voor een omzet van zowat 300 miljoen euro. Waarom hij dan wel naar België komt voor de ondertekening van het contract? Als Vlaming was ik zoals zovelen lid van CM. Het ligt me nauw aan het hart,” aldus Dries Buytaert die vandaag chief technology officer is van Acquia. Hij gelooft dat ‘content’ de komende tien jaar nog aan belang zal winnen maar dat moet binnen een corporate omgeving wel op een enkele plaats gecreëerd en beheerd worden. In heel wat grote ondernemingen gebeurt dan vandaag vanuit diverse afdelingen.

Bij CM zullen een twintigtal redacteurs zich toeleggen op het inhoudelijke. Drupal moet ervoor zorgen dat ook doelgroepen die digitaal minder mee zijn, ermee aan de slag kunnen. 

Drupal is na Adobe de grootste leverancier van websitesoftware. Een op de acht grote corporate websites is gebaseerd op Drupal. Het telt 46.000 experten waarvan 10.000 actieve ontwikkelaars. Referenties zijn Het Witte Huis in Washington, de Europese Commissie, Unicef, VISA en de Olympische Spelen. 'The experience always wins', lacht Buytaert. 

En nog een weetje: het was de bedoeling dat de eerste website van Buytaert de domeinnaam ‘Dorp’ zou krijgen. Door een typo werd het ‘Drop’. Toen er een naam voor de nieuwe opensource software gezocht werd, keek men naar een variante en dat werd dan ‘Druppel’, wat dan verengelst werd naar Drupal.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-18T12:28:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.