Kangaroot in handen van Tech Tribes

Overname netwerk

It-groep Tech Tribes neemt een meerderheidsparticipatie in opensource-expert Kangaroot. Eerder kwam Stuart, het zusterbedrijf van Kangaroot, bij Destiny terecht.

Nu is Kangaroot aan de beurt. Volgens het persbericht gaat het om ‘een participatie’ die Tech Tribes neemt in Kangaroot. Navraag leert het om een meerderheidsparticipatie gaat, waarmee Kangaroot dus feitelijk wordt overgenomen.

Tech Tribes huisvest diverse andere organisaties in België en Nederland. Het is een cluster van it-bedrijven gebouwd rond Axxes, Euricom en HCS. Voor de totale groep of cluster werken ongeveer zevenhonderd medewerkers. Zij staan bij klanten in voor hun digitale transformatie, it-strategie, software engineering en hun hybride platformen.

Kangaroot vormt dus de nieuwste ‘tribe’ binnen dit geheel. Het bedrijf is vooral bekend van zijn expertise in open source en Linux, waar het in ons land als dienstverlener een van de vaandeldragers was. Kangaroot is een bekende naam in de Belgische it-sector, ook al is het een relatief kleine kmo. Het werkt vanuit Antwerpen met een twintigtal consultants op open source projecten, maar wel voor grote voor klanten zoals Brussels Airport Company, TVH, Bank Delen en Jan De Nul.

Stuart

Eerder kwam Stuart, het zusterbedrijf van Kangaroot, bij Destiny terecht. ‘Na de verkoop van onze datacenter-activiteiten in 2021, was het logisch om ook het aandeelhouderschap binnen de organisatie te hertekenen’, aldus Peter Dens, managing partner bij Kangaroot in een persmededeling.

Volgens hem was het belangrijk dat de nieuwe partij een lokale partij is met al een affiniteit voor opensource en respect voor de bestaande cultuur. ‘En dat vonden we ruimschoots bij Tech Tribes’, zo stelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-25T10:47:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.