Savaco neemt Techne over

De Kortrijkse it-dienstverlener Savaco neemt cloudprovider Techne uit Vlaams-Brabant over. Door de krachten te bundelen wil Savaco de regionale voetafdruk in Vlaanderen verder vergroten.

Savaco ziet met deze samenvloeiing de omzet stijgen tot meer dan zestig miljoen euro en groeit tot ruim 290 medewerkers. Meteen wil de groep met deze overname de portfolio verder uitbreiden. ‘Door het aan boord brengen van het Techne-team in de Savaco-familie versterken we verder ons aanbod op het vlak van cloud en it-infrastructuur’, stelt Rik Vandemoortele, medeoprichter en ceo van Savaco.

Het is voor Savaco de zesde uitbreiding in drie jaar. Na het instappen van financiële partner AAC Capital begin 2018 volgden fusies met cloud integrator IT-Care in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021, crm-specialist Thrives in juni 2021, cybersecurity-specialist TrueGEN in 2022 en recent nog het samengaan met software-integrator Asci in mei 2023. ‘Onze ambitie is en blijft duurzaam groeien. Zo willen we stelselmatig onze voetafdruk in het it-landschap verder vergroten’, aldus Vandemoortele.

Techne bestaat een kleine twintig jaar als ict-partner voor de middelgrote bedrijven en vzw’s met hoofdzetel in België. Het bedrijf beschikt over iets meer dan twintig medewerkers. De bestaande uitvalsbasis van Techne in Roosdaal (in Vlaams-Brabant) wordt behouden. Walter Van Hecke van Techne blijft aan boord als bestuurder en behoudt de dagelijkse leiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-06T10:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.