Eurofiber koopt Belgisch B-Telecom

Dit artikel delen:
Eurofiber

Glasvezelleverancier Eurofiber neemt B-Telecom uit Diegem van Syntigo over voor 33 miljoen euro. Syntigo is de it-dochter van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel en had zijn glasvezelactiviteiten ondergebracht in de tak B-Telecom. De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. Alle 23 medewerkers van B-Telecom zullen overgaan naar Eurofiber België. Met de overname breidt Eurofiber de capaciteit van zijn bestaande glasvezelnetwerk in België uit met 7500 km.

Volgens Eurofiber beschikt het bedrijf behalve in Nederland nu ook in België over een landelijk dekkend netwerk. Klanten en partners krijgen hiermee nieuwe mogelijkheden om locaties kostenefficiënt aan te sluiten op een open glasvezelnetwerk dat ze vrijlaat in de keuze van hun dienstenleveranciers, aldus het bedrijf uit Maarssen.

Volgens Lars Alkema, algemeen directeur Eurofiber België, groeit Eurofiber in België zowel organisch als door fusies en overnames, zoals van B-Telecom. Het bedrijf heeft de ambitie om zo de Belgische marktleider te worden in dark fiber-diensten en een top drie-positie in te nemen in Ethernet en op glasvezel gebaseerde transmissiediensten.

Nieuwe investeerder

Investeringsmaatschappij Antin Infrastructure Partners (Antin IP) heeft de belangen van de huidige aandeelhouders Doughty Hanson en Reggeborgh in Eurofiber Group afgelopen mei overgenomen voor 875 miljoen euro. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht het bedrijf nog sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. De overname van B-Telecom is de eerste stap hiervoor.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-08T10:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.