Frequentiebanden in 2021 opnieuw verdeeld

Dit artikel delen:
Telecom

De waarde van de huidige frequentiebanden moeten in 2021 opnieuw worden verdeeld. De verkoop van de nieuwe frequentielicenties in België zouden 264 miljoen waard zijn. Dit kan de Belgische staat ruim zevenhonderd miljoen euro opleveren. Dit blijkt uit een rapport van Analysis Mason in opdracht van de Belgische telecomtoezichthouder BIPT.

Analysis Mason schat de waarde van de huidige frequentiebanden als deze in 2021 opnieuw verdeeld moeten worden. Verder heeft het bedrijf gekeken naar de verkoop van nieuwe frequentiebanden, met name 700 MHz en 1400 MHz. De bestaande licenties verlopen in 2021, maar Analysys Mason raadt aan in 2018 al te starten met de verkoop en herverdeling. ​

De licenties voor 900 MHz, 1800 MHz en 2100 MHz vertegenwoordigen een waarde van 439 miljoen euro, zo heeft Analysis Mason berekend. Het heeft daarbij onder andere gekeken naar licentieverdelingen in West-Europa en gesproken met vertegenwoordigers van de regering, van BIPT en de mobiele operators.

De nieuwe frequenties zouden 264 miljoen euro waard zijn, waarmee de staat in totaal 703 miljoen euro tegemoet zou kunnen zien. Dit is een geschatte waarde en consultancybureau Analysys Mason raadt aan de nieuwe frequenties te veilen, een courant gebruik in West-Europa. Voor de huidige licenties suggereert het bureau een hybride herverdelingsmechanisme. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-26T15:32:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.