Microsoft koopt toetsenbordapp SwiftKey

Dit artikel delen:

Microsoft neemt de virtuele toetsenbordfabrikant Swiftkey over voor zo'n 250 miljoen dollar. Swiftkey is een slimme app die voorspelt wat de gebruiker gaat typen. De app is populair onder Android- en iOS-smartphone-gebruikers en zal nu ook door Microsoft voor zijn Windows-mobieltjes worden ingezet. Dit meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

Volgens FT vermoeden analisten dat Microsoft vooral geïnteresseerd is in de kunstmatige intelligentie die verwerkt zit in de software. Het concern zou die technologie willen gebruiken in andere toepassingen.

Swiftkey blijft onder eigen naam bestaan, maar het team zal deel uit gaan maken van Microsoft. Eind 2015 bracht het bedrijf een nieuw toetsenbord uit dat draait op een kunstmatig neuraal netwerk, dat op ieder moment probeert te voorspellen wat een gebruiker wil schrijven. Het toetsenbord scant geschreven woorden, maar kijkt ook naar zinsstructuur. Daarbij probeert Swiftkey ook de context van een tekst te doorgronden, waardoor ooit volledige zinnen voorspeld kunnen worden, schrijft Nu.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-03T11:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.