Mobistar verandert naam in Orange

Dit artikel delen:
Orange

Mobistar gaat verder als Organe. Foto: Tupungato (Shutterstock)

De merknaam ‘Mobistar’ verandert naar 'Orange’ in België. Hier heeft de raad van bestuur van Mobistar mee ingestemd. Eind dit jaar wordt deze naam gelanceerd op de Belgische markt.

Dit nieuws komt niet uit de lucht gevallen. De directie voerde al jaren analyses uit of een naamswijziging aangewezen was. Uiteindelijk werd het voorstel aan de raad van bestuur voorgelegd, die nu opteert voor de naamswijziging.

De merknaamswijziging zal het bedrijf toelaten zijn ‘transformatie te dynamiseren en zijn strategische groei te ondersteunen, door middel van het aanbieden van nieuwe diensten aan consumenten en bedrijven.’ Mobistar hoopt met de introductie van het merk ‘Orange’ zijn positie op de Belgische markt te versterken, ‘niet alleen als een mobiele, maar ook als een convergente speler’.

Mobistar tracht op deze manier ook te profiteren van de wereldwijd erkende kracht van de merknaam ‘Orange’. De klanten dienen niets te ondernemen. Later dit jaar zal Mobistar en verdere operationele details bekend maken. De merknaam ‘Orange’ zou tegen het einde van dit jaar gelanceerd worden op de Belgische markt.

Orange

Het Franse Orange heeft een aandeel van 53 procent in Mobistar. De goedkeuring van de aanname van het merk ‘Orange’ in België impliceert geen enkele verandering in de eigendomsstructuur van Mobistar, noch van een eventuele versterking van het belang van de Orange groep. De merkwijziging impliceert tevens geen enkele verandering in het bestuur van het bedrijf of de beheersautonomie van het management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T09:43:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.