Proximus investeert in bedrijf rond slimme mobiliteit

Dit artikel delen:
data analyse op device

Proximus wordt hoofdaandeelhouder van een nieuw bedrijf dat zich gaat bezighouden met slimme mobiliteit. Daarvoor is dochteronderneming Mobile-For, dat de betalende sms’jes voor parkeren en De Lijn beheert, samengevoegd met de Gentse bedrijven Be-Mobile en Flow.

Het nieuwe bedrijf gaat alle data over mobiliteit stroomlijnen. Dit kan gaan van informatie over parkeersystemen tot apps die de snelste route berekenen.

Be-Mobile levert vandaag al verkeersinformatie aan de VRT in samenwerking met Touring Mobilis. Daarnaast voedt het bedrijf ook de navigatiesystemen met informatie over files. Flow ontwikkelt parkeertechnologie voor steden en werkt ook aan slimme signalisatie bij wegwerkzaamheden.

‘Verkeersbeheer op basis van data evolueert de laatste jaren heel sterk’, zegt Jan Cools, de oprichter van Be-Mobile, die samen met Philip Taillieu van Flow ook ceo wordt van het nieuwe bedrijf. ‘Om verder te groeien en de concurrentie uit het buitenland aan te gaan, hebben we een partner nodig die ons steunt op het vlak van technologie en diensten.’

Er zal ook een inhaalslag moeten volgen. Op het gebied van slimme mobiliteit staat bijvoorbeeld Nederland al een heel stuk verder. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-15T11:56:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.