Dekra onderzoekt interferentie LTE-U en Wi-Fi

Dit artikel delen:
Onderzoek

Het Dekra-onderdeel AT4 wireless gaat in opdracht van de Wi-Fi Alliance testen of Wi-Fi en LTE-U apparatuur zonder problemen naast elkaar kunnen functioneren. Afwijkingen in de specificaties van LTE-U apparatuur zouden de prestaties van Wi-Fi negatief kunnen beïnvloeden als ze op korte afstand van elkaar gebruikt worden en op dezelfde golflengte zitten.

In de test zal AT4 wireless informatie verzamelen over de meest relevante indicatoren, zoals throughput, latency (one-way delay) en jitter (latencyvariatie). Het Spaanse bedrijf is sinds 2015 onderdeel van het Duitse test- en certificeringsbedrijf Dekra.

LTE-U (Long-Term Evolution in de licentievrije band) is een standaard voor high-speed mobiele communicatie voor mobiele telefoons en dataterminals, die gebaseerd is op gsm/edge- en umts/hspa-netwerktechnologie. Het testprogramma, dat onderdeel is van het ‘Coexistence Test Plan' van de Wi-Fi Alliance, moet vaststellen of commerciële LTE-U-apparatuur en Wi-Fi-apparatuur, die allebei gebruik maken van radiosignalen, zonder storingen in elkaars nabijheid werken.

Interferentie

De ontwikkeling en het gebruik van LTE-U apparatuur, die gebruik maakt van 4G LTE radiocommunicatietechnologie in de licentievrije band, kan interferenties veroorzaken met Wi-Fi apparatuur die op dezelfde radiofrequentie zit. Dekra-dochter AT4 wireless zal een onafhankelijk testprogramma uitvoeren op basis van objectieve tests en een door de industrie geaccepteerde methode, om te verifiëren of het gebruik van LTE-U het Wi-Fi netwerk negatief beïnvloedt.

De Wi-Fi Alliance is een  wereldwijde non-profit organisatie, waarbij aanbieders van Wi-Fi apparatuur en diensten aangesloten zijn. De alliantie beschouwt radio coexistence als een belangrijk onderwerp dat nauwkeurig bestudeerd moet worden met het oog op het groeiend aantal radiotechnologieën, dat naast elkaar gebruikt wordt in bijvoorbeeld huizen, auto's, ziekenhuizen en in de stedelijke omgeving. Als deze technologieën elkaar beïnvloeden en storen, kan dat vervelende gevolgen hebben voor de veiligheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-09T11:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.