AT&T wil mediabedrijf Time Warner overnemen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Amerikaanse telecomgigant AT&T wil mediabedrijf Time Warner inlijven. Met de overname is een bedrag van 85,4 miljard dollar gemoeid. Time Warner is het bedrijf achter onder meer de nieuwszender CNN, Warner Bros, Cartoon Network en tv-kanaal HBO. Ook bezit het de uitzendrechten van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De directies van beide bedrijven hebben ingestemd met de overname, maar die moet nog wel worden goedgekeurd door de Amerikaanse anti-trust-autoriteiten.

Mocht de deal door gaan, dan gaat het wereldwijd om de grootste overname van het jaar tot nu toe. Twee jaar geleden bood 21st Century Fox nog 85 dollar per aandeel voor Time Warner, maar dat aanbod werd afgeslagen. AT&T betaalt nu 107,50 dollar per aandeel: de helft in cash, de helft in aandelen.

AT&T is het grootste telecombedrijf in de Verenigde Staten. Het wil zijn aandacht al een tijd verbreden naar media en amusement. Vorig jaar kocht het satelliet-tv-aanbieder DirecTV voor een kleine vijftig miljard dollar. De telecomreus wil met het aankopen van Time Warner en diens producten bijvoorbeeld meer kijkers aantrekken via het AT&T-netwerk.

Time Warner is al eens eerder overgenomen. In 2000 kondigde het internetbedrijf America Online (AOL) aan het mediaconcern te willen overnemen. Die deal werd geen succes en eind 2009 werd AOL afgesplitst (in 2015 gekocht door Verizon Communications) en ging het mediaconcern weer zelfstandig verder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-23T12:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.