Proximus test 5G

Dit artikel delen:
5G

Proximus gaat de 5G-technologie testen. Deze technologie is pas tegen 2020 operationeel. Het telecombedrijf werkt voor de test samen met het Chinese Huawei. Het is naar eigen zeggen het eerste Belgische bedrijf dat de mogelijkheden van 5G test.

5G laat in een testomgeving snelheden toe tot 70 gigabit per seconde, wat honderd keer sneller is dan het huidige 4G. Voordat het Proximus 5G gaat testen, gaat het bedrijf vanaf 2017 de mogelijkheden van 4,5G testen. Die technologie laat een pieksnelheid toe van 450 megabit per seconde: driemaal sneller dan 4G. Tegen 2020-2021 moet nagenoeg heel België gedekt zijn. 

Geert Standaert, hoofd technologie bij Proximus, wijst erop dat deze evolutie nodig is om te beantwoorden aan de forse stijging van het mobiele dataverkeer. Niet alleen omdat steeds meer mensen een smartphone gebruiken en video explosief groeit, maar ook doordat apparatuur steeds meer met elkaar communiceert via het internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om slimme bewakingscamera's of thermostaten. In de toekomst komen daar ook nieuwe toepassingen bij zoals zelfrijdende auto's, waardoor internetverbindingen razendsnel en zonder hapering moeten functioneren.

Proximus werkt voor de test samen met het Chinese Huawei, dat internationaal pioniert. De bedoeling van de samenwerking is om zaken uit een labo-omgeving in het echte leven te gaan uittesten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-15T08:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.