Nokia neemt analytics-specialist Deepfield over

De Finse netwerkleverancier Nokia neemt de Amerikaanse onderneming Deepfield over. Dit bedrijf richt zich op real time analyses van de prestaties van ip-netwerken en de beveiliging ervan. De Finnen willen met deze aankoop gebruikers en service providers inzicht geven in hun netwerk en applicaties en hen beter beschermen tegen DDoS-aanvallen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Nokia stelt dat providers weinig inzicht hebben in welke applicaties via hun netwerken lopen en wat de impact is van dit applicatieverkeer op hun netwerken en hun abonnees. Ook de opkomst van sdn- en nfv-technologie vraagt volgens het bedrijf steeds meer om netwerkautomatisering, waarbij big data analyse een belangrijke rol speelt. 

SDN Platformen

De netwerkleverancier wil de big data analyses van Deepfield verbinden aan de dynamische controlecapaciteiten van open sdn-platformen zoals het Nokia Network Services Platform (NSP) en het Nuage Networks Virtualized Services Platform (VSP). Samen vormen ze volgens Nokia het ‘cognitieve brein’ dat real time geautomatiseerde veranderingen aanbrengt in wide area networks (wan's) en datacenternetwerken, zodat ze snel kunnen inspringen op vraag- en verkeersveranderingen binnen het netwerk. 

Deepfield is opgericht in 2011 en in private handen. Het hoofdkwartier zetelt in Ann Arbor (Michigan). Bij het bedrijf zijn vijfenzestig werknemers actief. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-15T11:04:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.