Telenet neemt Coditel Brabant over

Dit artikel delen:

Telenet neemt de holding Coditel Brabant over. Onder de merknaam SFR levert die kabel en gsm-diensten in Brussel, Wallonië en Luxemburg. Door deze overname kan Telenet haar kabelvoetafdruk uitbreiden buiten de huidige dekkingszones in Vlaanderen en Brussel, naar delen van Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. Met de overname is een bedrag van vierhonderd miljoen euro gemoeid.

In Wallonië zal de overname de kabeldekking van Telenet uitbreiden naar zeven nieuwe gemeenten (Chimay, Couvin, Sivry-Rance, Momignies, Erquelinnes, Beaumont en Froidchappelle in de 'laars van Henegouwen').

Het bedrijf is nu ook aanwezig in ongeveer twee derde van Brussel. Het wordt daarmee de grootste kabelboer van de hoofdstad. De overname omvat ook de activiteiten van SFR Belux in het Groothertogdom Luxemburg. SFR levert als MVNO-operator daarnaast ook gsm-diensten aan. Het gebruikt daarvoor het netwerk van Base, dat eerder al door Telenet was ingelijfd. De operator heeft een paar duizend mobiele klanten.

‘Wij zijn erg blij met de overname van SFR Belux, aangezien het Telenet de kans zal geven om haar geografische voetafdruk uit te breiden en ongeveer negentigduizend klanten in België en vijftienduizend klanten in het Groothertogdom Luxemburg toegang zal geven tot de kwalitatieve diensten waar ons bedrijf bekend voor staat’, zegt Telenet-ceo John Porter in een persbericht. 

Groeifase

Na de overname van Base, die in het begin van het jaar werd afgerond, is Telenet aan een nieuwe groeifase begonnen, aldus Porter. 'Deze overname is de volgende, zeer belangrijke stap in deze strategie. Het is onze ambitie om in België de beste (vaste en mobiele) netwerken en de beste diensten (vaste en mobiele telefonie, hoge snelheid internet, digitale televisie) aan te bieden. We zijn bovendien zeer verheugd dat we onze hoogwaardige diensten nu ook in het Groothertogdom Luxemburg op ons eigen netwerk kunnen lanceren.’

Na de overname zal de Mechelse kabelboer tijdens de periode 2017 en 2018 zo’n twaalf miljoen euro extra in het Coditel-netwerk investeren om het te moderniseren. Het bedrijf verwacht daarnaast zowat vier miljoen euro eenmalige acquisitiekosten op te lopen.

De overname zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteiten. Telenet zegt erop te vertrouwen dat de goedkeuring binnen enkele maanden zal worden verleend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-22T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.