Zetes komt in handen van Panasonic

Dit artikel delen:

Panasonic neemt een meerderheidsbelang in het Belgische Zetes. Voor iets meer dan de helft van de aandelen betalen de Japanners bijna 150 miljoen euro.

Zetes is gevestigd in Brussel en is gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Het bedrijf werd in 1984 opgericht en draaide vorig jaar een omzet van ruim 258 miljoen euro. In de EMEA-regio heeft het net geen twaalfhonderd mensen op de loonlijst staan.

Panasonic heeft via enkele grote aandeelhouders als Zephir, Cobepa en het huidige management 50,95 procent van de aandelen in handen gekregen. Er komt nu een verplicht overnamebod op de resterende aandelen van 54,50 euro per aandeel.

Zetes zal haar Goods ID- en People ID-divisies blijven ontwikkelen onder leiding van het huidige management dat al meer dan een decennium aan boord is: Alain Wirtz, Jean-François Jacques en Pierre Lambert. Het bedrijf zal onder zijn eigen merknaam blijft opereren, als onderdeel van Panasonic.

‘Wij zijn verheugd over de combinatie met Panasonic, een wereldleider op het gebied van elektronica en technologie’, zegt ceo Alain Wirtz in een persmededeling. ‘Zowel Zetes als Panasonic zijn bekend om hun baanbrekende werk in de ontwikkeling van technologische oplossingen.’

Volgens Wirtz is het de bedoeling om in de toekomst de ervaring van Panasonic in r&d aan te wenden voor Zetes-producten. Het bedrijf hoopt ook de vruchten te kunnen plukken van Panasonic’s wereldwijde aanwezigheid en technologische expertise.

De acquisitie heeft de unanieme steun verkregen van de raad van bestuur van Zetes, waaronder de onafhankelijke bestuurders. Ze moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Op de beurs van Brussel is het Zetes-aandeel voorlopig geschorst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-22T16:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.