MVNO Ello Mobile in Britse handen

Engeland, Houses of Parliament

Het Britse Artillium heeft de Belgische MVNO Ello Mobile overgenomen. Ello Mobile schenkt al zijn winst aan goede doelen.

Ello Mobile is een ‘sociale’ telecomoperator die al zijn winst aan sociale projecten en goede doelen wegschenkt. Het bedrijf heeft zo al meer dan een miljoen euro uitgedeeld.

De overname door Artilium gebeurt via diens Belgische dochtermaatschappij United Telecom uit Rotselaar. De overnameprijs bedraagt driehonderdduizend euro. De Britten beloven de traditie van het wegschenken van de winst te zullen voortzetten en elk jaar minstens vijftigduizend euro te doneren.

Hoeveel klanten Ello heeft, is onbekend, maar Telecompaper weet dat het bedrijf vorig jaar een omzet van ruim zevenhonderdduizend euro draaide en daar 180.000 euro brutowinst aan overhield. Ello Mobile, dat in 2006 werd opgericht, maakt gebruikt van het Base-netwerk.

‘Met de acquisitie van Ello Mobile en zijn klanten, voegen we een belangrijk merk toe aan onze business die helemaal anders is dan de grote telecommerken’, zegt Artilium-ceo Bart Weijermars. ‘Onze klanten krijgen een uitstekende service en dragen tegelijk bij aan goede doelen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-23T10:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.