Waalse pyloontaks afgevoerd

Dit artikel delen:
Telecom

De Waalse regering schaft de gecontesteerde pyloontaks af. Het heeft daarover een akkoord afgesloten met de telecomoperatoren. Dat meldt De Tijd.

Wallonië voerde de taks in 2014 in. Die kon oplopen tot achtduizend euro per gsm-mast. Het leek aanvankelijk een eenmalige maatregel te zijn, maar de belasting bleef opduiken. Later voerde ook Brussel een gelijkaardige wet in.

De drie telecomoperatoren Proximus, Base en Mobistar (nu Orange) trokken daarop naar het Grondwettelijk Hof dat de taks tot tweemaal toe onwettig verklaarde. Desondanks bleef de Waalse regering de taks in haar begroting opnemen, Proximus en Orange legden daarom een provisie van dertig miljoen euro aan, ingeval er toch zou moeten betaald worden.

Zowel op gewestelijk, provinciaal en gemeentelijk wordt de belasting nu afgevoerd. Een openstaand geschil van 45 miljoen euro wordt geschikt. In ruil gaan de operatoren zestig miljoen euro extra investeren in hun netwerken in Wallonië. Vooral de dekking van snel mobiel internet moet zo verbeterd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-23T11:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.