Proximus in zee met start-up Opinum

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Telecomoperator Proximus gaat de software van start-up Opinum installeren om het energieverbruik in veertienduizend locaties te analyseren. De twee gaan ook samenwerken om toepassingen voor energiebeheer te ontwikkelen en te commercialiseren.

Opinum is een jonge start-up uit Braine l’Alleud die software maakt waarmee het energieverbruik van gebouwen kan gemonitord en geoptimaliseerd worden. Hun Opisense-platform verzamelt informatie van onder meer verwarmings- en ventilatiesystemen en slimme meters. Proximus gaat in eerste instantie de software gebruiken om de meer dan veertienduizend energiemeters die het heeft geïnstalleerd in gebouwen, centrales en kabelverdelers te analyseren.

De twee ondernemingen gaan ook een partnership aan waarbij Proximus zorgt voor know-how rond connectiviteit en beveiliging. In een eerste fase gaat het om de analyse van het energieverbruik van klanten: op basis van de data over het energieverbruik krijgen die een beter inzicht en kunnen ze maatregelen treffen om de energiefactuur te verlagen en het verbruik te verlagen. In een latere fase verloopt dit proces met geconnecteerde sensoren, een toepassing van het Internet of Things.

'We zijn zeer tevreden dat Proximus ons na een strenge analyse selecteerde’, zegt Opinum-CEO Loïc Bar. ‘Dit partnership bewijst de relevantie van Opisense, ons platform voor het beheer van gegevens van gebouwen, vandaag en in een geconnecteerde toekomst.’

Opinum heeft de voorbije twee jaar zo’n twee miljoen euro aan startkapitaal opgehaald. Het bedrijf wil snel meer fondsen verzamelen om zijn platform internationaal uit te rollen. Bij het bedrijf werken nu een dertiental mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-29T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.