GeoDynamics voorziet rallyracers van track & trace

Dit artikel delen:

Tijdens de twintigste editie van de Rallye Monte-Carlo Historique hebben de vier Belgische deelnemers en hun assistentiewagens een track & trace-systeem aan boord. Deze is ontworpen door het Kortrijkse GeoDynamics. Met het systeem kunnen assistentievoertuigen snel ter plaatse zijn om de racers te helpen.

De track & trace-systemen die ingezet worden, zijn ontworpen door het Kortrijkse GeoDynamics. Hiermee kunnen alle deelnemers op elk moment elkaar precieze locatie kennen. De assistentievoertuigen mogen niet rijden op de wegen waar de rallydeelnemers hun veertien proeven afleggen. Track & trace moet hen toelaten om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om een van de vier duo’s te helpen. Doorgaans gaat het om een bandenwissel of het brengen van benzine.

Ook de ‘ouvreur’ of ijsspion die voor de vier rallywagens de wegomstandigheden verkent, heeft het systeem in zijn wagen. Op een beveiligde website kunnen ook supporters op hun smartphone, tablet en pc de posities en bewegingen van de vier rallyrijders, hun assistentiewagens en de ouvreur volgen op een kaart.

De rally Monte-Carlo Historique vindt jaar plaats van 25 januari tot 1 februari 2017.

GeoDynamics

GeoDynamics werd in 2004 opgericht door Stijn Stragier en Peter Vermeersch en telt nu 29 medewerkers. De systemen van het bedrijf worden voornamelijk gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van wagenparken. De Kortrijkse onderneming heeft 2650 klanten, die samen 28.000 black boxes gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. Het bedrijf richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-20T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.