Gemalto lanceert eSIM voor Windows 10-device

Dit artikel delen:

Gemalto richt zich ook op m2m-apparatuur die draait op Windows 10.

Leverancier van digitale beveiligingsoplossingen Gemalto heeft samen met Microsoft een nieuwe versie van eSIM en Connectivity ontwikkeld. Die beveiliging- en beheertools zijn specifiek toegesneden op Windows 10-spparaten. In de zomer van 2017 moeten de eerste apparaten op de markt komen die gebruik maken van die nieuwe release van eSim en On-Demand Connectivity.

'Met de On-Demand Connectivity-beheertool en de eSIM-ondersteuning voor Windows 10-apparatuur kunnen gebruikers van apparaat wisselen tussen netwerken van verschillende aanbieders. Ook kan op afstand allerlei informatie over het gebruik van de apparatuur beheerd worden', meldt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf in een toelichting.

'Mobiele netwerkoperators kunnen op afstand een eSIM toekennen aan een apparaat. De toepassing is ontworpen voor verschillende fabrikanten van mobiele apparatuur en te gebruiken bij verschillende aanbieders van mobiele diensten. Het is specifiek toegepast op apparatuur die draait op het besturingssysteem Windows 10', licht Gemalto toe.

Het eSIM en Connectivity-platform is volgens de leverancier naast mobiele apparatuur, zoals smartphones, ook inzetbaar voor IoT-toepassingen en m2m-communicatie (machine to machine).

GSMA

De digitale beveiliger meldt dat de nieuwe releases voldoen aan de eisen van GSM Association (GSMA), dat is een wereldwijde vereniging van mobieltjesmakers en beheerders van mobiele netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T09:47:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.