Brussels Gewest voert pyloontaks weer af

Dit artikel delen:

De Brusselse regering laat de belasting op pylonen en zendmasten vallen. Dat heeft minister van Financiën Guy Vanhengel (Open Vld) geantwoord op een vraag van Johan Vandendriessche (N-VA).

De pyloontaks in Wallonië en Brussel was al langer een doorn in het oog van de federale regering.

‘Het remt de uitrol van het mobiele netwerk en leidt ertoe dat bewoners in afgelegen gebieden een slechte of helemaal geen mobiele dekking hebben’, zei minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) daarover. Wallonië schafte de belasting daarom eind vorig jaar al af.

In Brussel werd de taks geïnd door de gemeenten, die er verschillende tarieven op nahielden. Het gewest zou de taks overnemen en uniformiseren, maar laat dat plan nu varen. ‘Het kan immers niet de bedoeling zijn om investeringen in de telecommunicatiemarkt of de toegang tot deze markt te ontmoedigen’, stelt Vanhengel.

Voor de geschillen over de taks uit het verleden, goed voor meer dan honderd miljoen euro, wordt een oplossing gezocht met de operatoren. Zij zouden graag zien dat het gewest van de gemeenten de verantwoordelijkheid krijgt om een minnelijke schikking te treffen, maar dat ziet het gewest niet zitten. Voor de toekomst wordt nog nagedacht over een nieuwe bijdrage van de operatoren, in een andere vorm dan een belasting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-18T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.