Managed hosting door True

Proximus vergroot voetafdruk 4,5G

 

Proximus

Telecomoperator Proximus heeft het bereik van zijn 4,5G-netwerk de voorbije weken en maanden sterk uitgebreid. Momenteel is de technologie beschikbaar in bepaalde delen van zeven Belgische steden.

In februari kondigde Proximus als eerste operator in België de uitrol aan van 4,5G in Charleroi, Antwerpen en Gent. Vorige maand werd 4,5G uitgerold in bepaalde delen van Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Nieuwpoort en Sint-Niklaas. Niet zelden gaat het om gebieden met een hoge bedrijfsactiviteit of met een uitgebreide studentenpopulatie. Zo zijn grote delen van de Antwerpse haven en een aantal industriezones in de rest van het land, reeds uitgerust met 4,5G.

De implementatie van 4,5G is mogelijk dankzij geavanceerde technieken voor radiotransmissie en door verschillende frequentiebanden waarvoor Proximus een licentie kreeg, te combineren. De eerste tests tonen alvast aan dat 4,5G voor maximum theoretische downloadsnelheden tot 900Mbps zorgt. Ter vergelijking: de maximum downloadsnelheden kunnen voor 4G tot 150Mbps reiken en voor 4G+ tot 225Mbps.

Voor de invoering van 4,5G werkt Proximus nauw samen met Sony, Samsung en Huawei. Deze laatste leverde de verschillende onderdelen voor de uitbouw van de netwerkinfrastructuur. Door die samenwerking is het 4,5G-netwerk vandaag volledig compatibel met onder andere de Sony Xperia XZ Premium, de Samsung Galaxy S8 en S8+. Wie een telefoon heeft die niet 4,5G-compatibel is, profiteert evenwel gedeeltelijk mee van de investering, zegt Proximus. Ook die gebruikers zullen in de komende maanden eveneens een snellere en performantere internettoegang krijgen.

Ook concurrenten Telenet en Orange zijn druppelsgewijs de 4,5G-technologie aan het implementeren, vooral op sites waar het dataverbruik het hoogst is.
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6178671). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.