Nokia initieert EU-onderzoeksproject voor 5G

Dit artikel delen:
5G

Het Finse Nokia start een 5G Mobile Network Architecture (MoNArch)-onderzoeksproject. Het project wordt gefinancierd door de EU en heeft een budget van bijna acht miljoen euro. Nog dertien andere partners doen er aan mee.

Het MoNArch-project wordt door de EU ondersteund als onderdeel van Phase II van het 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G-PPP) en is een deel van het Horizon 2020-programma. Naast Nokia, dat de leiding neemt, zijn ook onder meer Huawei, Telecom Italia en Samsung er bij betrokken. Het project loopt over twee jaar en heeft een budget van 7,7 miljoen euro.

De bedoeling is om de theoretische netwerkarchitectuur rond 5G naar de praktijk om te zetten. Het gaat dan onder meer over network slicing, een technologie waarbij het netwerk logisch wordt onderverdeeld in plaats van fysiek. Op die manier kunnen aparte diensten ondersteund worden door ‘aparte’ netwerken, bijvoorbeeld voor de automobielsector, voor de gezondheidszorg of voor de media. Network slicing wordt een cruciaal onderdeel om tegelijkertijd verschillende diensten op het 5G-netwerk te ondersteunen, aldus Nokia.

‘5G PPP brengt een heleboel stakeholders uit de communicatietechnologiesector en andere industrieën samen’, zegt Peter Merz van Nokia Bell Labs. ‘We volgen een gedeelde architectuur om te bepalen hoe de nieuwe generatie infrastructuur eruit moet zien en om te voldoen aan de netwerkbehoeften van het volgende decennium. Zowel private als publieke entiteiten moeten in 5G-infrastructuur investeren en zorgen dat Europa competitief blijft.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-23T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.