Afschaffing roaming zorgt voor data-explosie

Dit artikel delen:
roaming buitenland telefoon gsm italie

Door de afschaffing van de roamingtarieven hebben de Belgen deze zomer veel meer gebeld en gesurft in het buitenland dan de voorbije jaren, blijkt uit cijfers van de operatoren waarover De Standaard bericht. Bij Proximus verzesvoudigde het dataverbruik, bij Orange en Base (Telenet) werd vier à vijf keer meer data verstookt.

De afschaffing van de roamingtarieven heeft ervoor gezorgd dat reizigers zich niet meer geremd voelen om te bellen, surfen en sms’en in het buitenland, klinkt het bij Proximus. Niet alleen het dataverkeer steeg spectaculair bij Proximus, ook het aantal buitenlandse oproepen binnen de EU ging er met dertig procent op vooruit ten aanzien van de zomer van 2016. Het aantal sms’jes verdubbelde.

Bij Orange verbruikten de klanten gemiddeld zo’n 400 megabyte per week in roaming. In totaal noteerde de operator deze zomer 500 terabyte mobiel internet in het buitenland. Vorig jaar was dat 125 terabyte. Het aantal belminuten verdubbelde, het aantal sms’jes steeg met een factor 1,6.

Ook Telenet/Base zag een fikse stijging van het mobiele dataverkeer. Normaliter is dat ongeveer een verdubbeling in de zomermaanden, maar dit jaar was een vervijfvoudiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-31T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.