Managed hosting door True

Afschaffing roaming zorgt voor data-explosie

 

roaming buitenland telefoon gsm italie

Door de afschaffing van de roamingtarieven hebben de Belgen deze zomer veel meer gebeld en gesurft in het buitenland dan de voorbije jaren, blijkt uit cijfers van de operatoren waarover De Standaard bericht. Bij Proximus verzesvoudigde het dataverbruik, bij Orange en Base (Telenet) werd vier à vijf keer meer data verstookt.

De afschaffing van de roamingtarieven heeft ervoor gezorgd dat reizigers zich niet meer geremd voelen om te bellen, surfen en sms’en in het buitenland, klinkt het bij Proximus. Niet alleen het dataverkeer steeg spectaculair bij Proximus, ook het aantal buitenlandse oproepen binnen de EU ging er met dertig procent op vooruit ten aanzien van de zomer van 2016. Het aantal sms’jes verdubbelde.

Bij Orange verbruikten de klanten gemiddeld zo’n 400 megabyte per week in roaming. In totaal noteerde de operator deze zomer 500 terabyte mobiel internet in het buitenland. Vorig jaar was dat 125 terabyte. Het aantal belminuten verdubbelde, het aantal sms’jes steeg met een factor 1,6.

Ook Telenet/Base zag een fikse stijging van het mobiele dataverkeer. Normaliter is dat ongeveer een verdubbeling in de zomermaanden, maar dit jaar was een vervijfvoudiging.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6190135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.