Managed hosting door True

Orange-klant is datahongerig tijdens evenementen

Dit artikel delen:

Tijdens grote festivals en evenementen hebben klanten van operator Orange deze zomer zo’n 82 procent meer mobiele data verbruikt dan vorig jaar. Dat maakt het bedrijf zelf bekend.

Nadat Orange al fiks gestegen cijfers over de buitenlandse roaming bekendmaakte (dankzij de afschaffing van de roaming) blijken nu ook de cijfers voor mobiel internet in eigen land aan een stevige klim bezig te zijn.

In totaal verbruikten de klanten van Orange deze zomer voor 91 terabyte aan mobiele data op festivals en evenementen. Vorig jaar was slechts 50 terabyte. Het volume via 4G verdubbelde, het volume via 4G+ ging zelfs maal elf over de kop (het magere aanbod van plaatsen waar vorig jaar 4G+ beschikbaar was en het aantal gsm’s dat er compatibel mee is, zit daar voor veel tussen). 4G+ was ongeveer goed voor 31 procent van alle trafiek. Vorig jaar was dat maar 7,5 procent.

Niet alleen mobiele data wordt gesmaakt tijdens het optreden van muziekgroepen. Er waren ook 5 procent meer spraakoproepen. Het aantal sms’jes daalde wel met 40 procent. 

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.