Snelheid 4G groeit niet meer, beschikbaarheid wel

Dit artikel delen:

De snelheid van 4G-netwerken lijken wereldwijd een plafond bereikt te hebben, maar de beschikbaarheid groeit nog verder door. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal, dat de performantie van gsm-netwerken meet op basis van crowdsourcing. België staat op de vijfentwintigste plaats wat beschikbaarheid betreft, Nederland op de achtste.

OpenSignal deed tussen 1 juli en 1 oktober van dit jaar metingen in 44 landen naar de beschikbaarheid en snelheid van 4G. Er werden meer dan vijftig miljard verbindingen geanalyseerd op bijna vier miljoen telefoons.

De absolute nummer één qua beschikbaarheid is Zuid-Korea, dat bijna 100 procent haalt. Japan en Noorwegen volgen kort daarna. Hong-Kong, de VS en Hongarije maken de top-5 vol. Nederland komt op de achtste plaats (86 procent), België staat vijfentwintigste met 78,5 procent.

De beschikbaarheid van 4G stijgt jaar na jaar verder door, maar de topsnelheden lijken af te vlakken, zegt OpenSignal. Nog geen enkel land ter wereld biedt consistent snelheden van boven de 50 Mbps aan. Zuid-Korea en Singapore komen het dichtst in de buurt, met respectievelijk 45,9 en 46,6 Mbps. Nederland scoort hier bijna 39 Mbps, België blijft op iets meer dan 32 Mbps steken. De gemiddelde downloadsnelheid over alle landen tikt nu af op 16,6 Mbps.

Er is daarnaast, vergeleken met het onderzoek van zes maanden geleden, geen land bijgekomen in de club boven de 40 Mbps. Bovendien is het aantal landen, waar de gemiddelde snelheid boven de 20 Mbps ligt, gedaald en niet toegenomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-10T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.