Abax neemt Deense Fleetfinder over

Dit artikel delen:
samenwerking

Telematicaspecialist Abax uit Noorwegen kondigt aan dat het het Deense Fleefinder heeft overgenomen. Hiermee verdubbelt Abax het aantal abonnementen in Denemarken en neemt het de leidende positie in die markt in handen.

Abax is een Deense leverancier van elektronische logboeken voor commerciële voertuigen. Het bedrijf is deze zomer zelf in handen gekomen van Investcorp, een investeerder uit Bahrein die er 189 miljoen euro voor betaalde.  

De overname van Fleetfinder voegt ongeveer zevenduizend abonnementen toe aan de bestaande portefeuille van Abax, dat dan in totaal uit 220.000 voertuigen zal bestaan. Daarmee wordt het marktleider in Denemarken. Fleetfinder-ceo Morten Callessen blijft binnen Abax werkzaam.

‘De overname van Fleetfinder is voor Abax  een belangrijke strategische beslissing, die onze marktpositie in Scandinavië verder zal versterken. We zien een snelle consolidatie van de Europese markt en ABAX zal zich ook in 2018 blijven melden in de voorhoede van deze ontwikkeling’, zegt Abax-ceo Petter Quinsgaard.

Voor Abax is dit de achtste overname sinds 2014 en de eerste overname sinds de overname door Investcorp. Abax maakt geen verdere financiële details over de acquisitie bekend.

Abax is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke- en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vloot- en materieelbeheer. Abax heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland (Halfweg) en China. De omzet van Abax, met het hoofdkantoor in het Noorse Larvik, groeide in 2016 met 32 procent tot ruim vijftig miljoen euro. Het bedrijf zegt zo'n 25.000 klanten te bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-21T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.