Vraag naar iPhone X gaat uitdoven, zeggen analisten

Dit artikel delen:
iphone x apple smartphone

Na een eerste stormloop op de iPhone X, zal het enthousiasme van de consument voor de iPhone X snel afnemen, zo voorspellen analisten. Het apparaat is te duur om op lange termijn echt succesvol te worden.

Het persbureau Bloomberg citeert onder meer analist Zhang Bin van Sinolink Securities. Hij voorspelt dat Apple in het volgende kwartaal ongeveer 35 miljoen exemplaren van zijn toptelefoon zal afzetten, dat zijn er zowat tien miljoen minder dan in een eerste voorspelling.

Ook JL Warren Capital verlaagt zijn doelstelling voor het apparaat, van dertig naar vijfentwintig miljoen verkochte exemplaren. Marktonderzoeker Jia Mo van Canalys stelt ondertussen dat de vraag naar de iPhone X momenteel ongeveer overeenkomt met het aanbod. Van ellenlange wachttijden om de telefoon van ruim duizend euro in huis te krijgen, is dus geen sprake meer. Dat laatste lijkt alvast te kloppen. Zowel op de Belgische als Nederlandse Apple-site is een iPhone X momenteel op twee dagen leverbaar. 

De krant Economic Daily News uit Taiwan meldde eerder al dat Foxconn, de belangrijkste iPhone-fabrikant, geen extra personeel meer in dienst neemt, wat zou kunnen betekenen dat de vraag niet meer stijgt. Op de beurs zijn het in eerste instanties ook dit soort toeleveranciers die te lijden hebben onder het nieuws. Het Apple-aandeel zelf heeft er (nog) geen last van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-27T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.