A&B Groep komt in handen van Calero Software

Dit artikel delen:
Telecom

Leverancier in EMEA van telecom expense management (tem)-producten A&B Groep, dat het hoofdkantoor in Nederland heeft, is overgenomen door het Amerikaanse Calero Software. De overname is per 1 januari 2018 een feit. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Medeoprichter en ceo van A&B Groep Ron Rijkenberg wordt manager van de EMEA-activiteiten van het samengevoegde bedrijf. Het kantoor in Roosendaal van de A&B Groep wordt nu het EMEA-hoofdkantoor van Calero. 

Europese expansie

‘Ik verheug me erop om de klanten en medewerkers van A&B Groep te verwelkomen in de Calero-familie’, zegt Chris Jurasek, ceo van Calero Software, dat onderdeel is van investeerder Riverside Partners.

‘A&B Groep vergroot de klantenservice en technische en commerciële activiteiten van Calero in Europa en versterkt tevens Calero's lokale kennis en aanwezigheid.’ Michelle Noon, general partner bij Riverside Partners, voegt hieraan toe: ‘Ons investeringsmodel voor Calero ging van een aanzienlijke groei uit, zowel autonoom als door selectieve strategische overnames, om de wereldwijde telecom expense management (tem)-leider te vormen. Met een sterk jaar van organische groei in 2017 en de overname van A&B Groep is Calero goed op weg om deze doelstellingen te bereiken.’

A&B Groep is opgericht in 1999 en richt zich op telecom in de breedste zin van het woord. Het bedrijf levert tem-, enterprise mobility management (emm)- en global asset recovery (gar)-producten in de EMEA-regio. De SaaS-oplossing Gtem Solutions van A&B Groep helpt organisaties volgens het bedrijf met het beheren van telecom- en ict-kosten.

Calero beheert naar eigen zeggen meer dan zes miljard dollar aan jaarlijkse telecom-, mobiliteits- en cloud-uitgaven voor meer dan drieduizend klanten die wereldwijd actief zijn in meer dan veertig landen. Het bedrijf levert zowel telecom expense management (tem)-oplossingen, als managed mobility services (mms) en gebruiksmanagement-tools. De onderneming is een portefeuillebedrijf van Riverside Partners, een in Boston gevestigde private equity-onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-12T09:33:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.