Overheid stopt vier miljoen in mobiliteit en open data

Dit artikel delen:
file

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot gaan vier miljoen euro investeren in een Smart Mobility Call om projecten te ondersteunen die inzetten op mobiliteit en open data.

Dat maakten de twee excellenties bekend op het European Automotive Forum over stedelijke mobiliteit dat in de marge van de autosalon georganiseerd werd.

De Smart Mobilty Call wil de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven. ‘Met dit project willen we de meest beloftevolle initiatieven die vandaag nog in uitwerking zijn een financiële duw in de rug geven’, zo zegt minister Bellot. ‘Zo willen we bijvoorbeeld projecten steunen die zorgen voor een betere integratie van onze transportnetwerken, in lijn met een intermodaal, duurzaam, digitaal en verbonden mobiliteitsbeleid’

‘Overheden en organisaties beschikken vandaag over een gigantische berg mobiliteitsdata die kunnen bijdragen een betere mobiliteit. Met de Smart Mobility Call willen we ervoor zorgen dat er meer apps en mobiliteitsdiensten komen die gebruik maken van deze open data’, vult minister De Croo aan.

Concreet zou het gaan om projecten zoals bijvoorbeeld autodelen, het gebruik van nieuwe motoren of projecten die in realtime informatie kunnen aanleveren over verschillende transportdiensten. Op die manier willen de ministers niet alleen bijdragen aan een mentaliteitswijziging bij gebruikers, maar ook exploitanten van openbaar vervoer en overheidsinstanties ondersteunen bij een slimmere mobiliteitsaanpak.

De oproep tot projectvoorstellen voor financiering door de Smart Mobility Call wordt binnenkort gepubliceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-18T15:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.