Overname smartphonetak HTC door Google officieel

Dit artikel delen:
Google hoofdkantoor

De overname van de smartphonetak van HTC door Google (die in september vorig jaar bekend werd) is officieel afgerond. Google betaalt voor het Taiwanese bedrijf 1,1 miljard dollar.

De nieuwe Google-aanwinst werd officieel bekend gemaakt door middel van een blogbericht van Rick Osterloh, senior vice president Hardware bij Google. De topman schrijft dat Google al heel wat goede hardware op de markt bracht, maar dat het een moeilijke business blijft en dat de kennis en het talent van de tweeduizend HTC-ingenieurs die de overstap maken daarom erg welkom is.

Bij de HTC-mensen die naar Google trekken, zitten er velen die al aan Google-producten hebben gewerkt, zoals de Google Pixel en Pixel 2-smartphones. Zij blijven ook gestationeerd in Taiwan. In totaal lijft Google ongeveer een vijfde van HTC in. Het bedrijf blijft nog vr-apparatuur maken (onder de naam Vive) en mag ook nog zelf eigen smartphones bouwen.

Met de overname neemt Google niet alleen een legertje ingenieurs en technici over, het bedrijf kan zo ook zijn voetafdruk in Zuidoost-Azië vergroten, schrijft Osterloh. Taiwan wordt een innovatiehub voor Google en Taipei zal vanaf nu de grootse engineering-site van het bedrijf worden in heel Azië. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T09:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.