Nokia en China Mobile samen in zakelijke 5G-diensten

Mobile World Congres 2018

Dit artikel delen:
5G

Leverancier van netwerkapparatuur Nokia gaat telecomprovider China Mobile helpen bij de ontwikkeling van nieuwe zakelijke diensten op basis van 5G-netwerken. Het gaat specifiek om 5G-diensten voor smart city-toepassingen, transport en video-analyse. De samenwerking tussen de Finse leverancier van netwerkapparatuur en het Chinese staatsbedrijf werd aangekondigd aan de vooravond van het Mobile Wold Congres 2018 in Barcelona

Dat congres is 26 februari van start gegaan. Volgens de aankondiging van de samenwerking worden er verschillende scenario's opgezet waarin 5G-toepassingen worden getest.

Dat zijn: de inzet van 5G bij zelfrijdende auto's van transportbedrijven en autoverhuurmaatschappijen, het beheer van via internet gekoppelde apparaten en voorwerpen in steden (IoT) en beveiligingsdiensten.

Nokia beschikt over een eigen netwerkarchitectuur die is toegespitst op IoT-toepassingen en het versturen van grote databestanden zoals video. De scenario's worden getest in de labs van China Mobile. China Mobile, dat eigendom is van de staat, is de grootste mobiele telecomaanbieder in China.   

Orange en EU

Nokia sloot begin 2017 en vergelijkbare deal met Orange waarmee het een testplatform voor 5G opzette. Nokia is ook betrokken bij een EU-project waarin wordt gewerkt aan een initiatieven voor de inzet van 5G in de praktijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-26T10:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.