Proximus doet eerste 5G-test buiten

Dit artikel delen:
GSM-mast antenne GSM

Proximus heeft deze week in Haasrode met succes een 5G-fieldtest in de 3,5 GHz-band (C-band) uitgevoerd. Met deze tests wordt Proximus de eerste operator in België die een 5G NR-opstelling (New Radio) heeft opgezet, in lijn met de internationale specificaties.

Om klaar te zijn voor de toekomst testen Proximus en het Chinese Huawei momenteel 5G, de mobiele technologie van de volgende generatie. 5G zal hogere snelheden, hogere capaciteit en kortere reactietijden mogelijk maken. De ‘field trial’ van deze week werd uitgevoerd met behulp van 5G-prototypeapparatuur. De test maakte gebruik van de Massive MIMO-technologie, die de hoeveelheid data die over dezelfde band gaat fors kan verhogen en tegelijk het bereik van de dienst kan verbeteren. De resultaten toonden duidelijk de mogelijkheden van een 5G NR-netwerk: er werden overdrachtssnelheden tot 2,94 Gbps genoteerd, met een latentie van 1,81 milliseconden.

‘Nu de specificaties van 5G steeds duidelijker worden, verkennen we de mogelijkheden van deze mobiele technologie van de volgende generatie’, zegt CTO Geert Standaert van Proximus. ‘Deze tests met Huawei zijn heel waardevol voor ons, omdat ze ons toelaten kostbare inzichten te verwerven in deze baanbrekende technologie en in de voordelen die ze voor bedrijven en consumenten in België zal opleveren. Op die manier maakt Proximus zich op om 5G naar België te brengen.’

Hoewel het nog vroeg dag is wat 5G betreft, is Proximus (net zoals de meeste andere Belgische operatoren) al bezig met de volgende stappen om 5G in de toekomst te kunnen uitrollen. De eerste indoor demotest van 5G in België werd in november 2016 in het hoofdkantoor van Proximus georganiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-27T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.